tisdag 13 april 2010

Axo VS Micke






Så har vi äntligen hittat en piga till slottet. Alexandra har bönat och bett om att få flytta in en längre tid. Hon har fjäskat, mutat, skrattat åt våra skämt och påpekat vår förträfflighet.
Som de godhjärtade och empatiska medmänniskor vi är, har vi nu beslutat att låta henne flytta in. Beslutet var enhälligt, men det krävdes nog några timmar av överläggning, konsultering och research. Micke, vår tidigare roommate, flyttar till Vörå. För gott.

Vad finns det för fördelar med Axo? Vad kommer vi att sakna mest nu när Micke är borta? Här kommer en jämförelse. Håll till godo.

Alexandra Furu

Egenskaper: Snäll, hätsk, pratglad och kramsjuk.



Städkapacitet: Slottet är en stor lägenhet som ofta råkar ut för förfester och efterfester. Därför är renlighet och städförmåga något som värdesätts högt. Alexandra är en tjej. Hon dricker som en tjej, äter som en tjej och borde därför rimligtvis städa som en tjej. Full poäng ( fem solar)

☼☼☼☼☼

Pengar: Hur stor är chansen att hon köper något spännande till slottet? Bjuder oss på en helkväll på Ollis? Bjuder på mat? Axo har ett jobb, men är en väldigt snål och girig person.

☼☼

Kylskåpsbalans: Risken att Axo knycker mat är minimal. Hon är nämligen vegetarian, och vi är män. Däremot så lockar knappast hennes palsternacks-stuvning när man är snål på något gott.

☼☼☼

Tv: Alexandra har en 21" med inbyggd VHS. Reflekterar soljus och luktar ödla.


Musiksmak: En väldig viktig aspekt när man väljer rumskamrat. Axo hör på populärmusik och mainstream- rock. Inget som skär i öronen på morgonkvisten.

☼☼☼☼

Sammanlagt: 13 solar.

Michael Wahlroos

Egenskaper: Snäll, gosig, glad och kramsjuk.


Städkapacitet: Micke var en hejare på att städa, det var nästan skrämmande hur ofta han städade sitt rum. Ibland såg jag honom städa Nickes rum i smyg med en manisk blick. Tvångstankar eller bara perfektionist?

☼☼☼☼☼

Pengar: Micke jobbar och jobbar, betalar Hannes hyra nu som då, bjuder på mat, och lämnar framme godispåsar.

☼☼☼☼

Kylskåpsbalans: Knycker snus, slickar på sin mat och uttalar dödsförbannelser och plåga och bedrövelser i efterlivet över den som vågar röra hans Ben & Jerrys.


Tv: En 52" upphängd på väggen. Strömlinjeformade kanter, en gudomligt skarp bild, inga reflektioner. En njutning.

☼☼☼☼☼

Musiksmak: Thailändsk folkmusik, och techno. Stör inte värst mycket, men inget man vill lyssna på en bakfylle-dag.


Sammanlagt: 14 solar.

Resultat: Alexandra 13 - 14 Micke.

1 kommentar:

  1. Hey, min inbyggda vhs sku bord få många poäng, väldtigt retro o nostaligiskt att se på dinseyfilmer me den. så de så.

    SvaraRadera