torsdag 3 juni 2010

Brännbollsyran

Brännbolls fucking yran. Jag är alldeles anfådd ännu. Vilken jävla folkfest.
Vi hade blivit draftade av Team Boxfjäll som hade hört att brännboll var Finlands nationalsport och således skulle de ro hem en lätt seger i yran. Jag, Hannes, Conny, Deng och Lill-Jocke skulle spela. Ann och Sussu fick hejarklacks-uppgifter. Conny, Sussu och Lill-Jocke tog båten över. Vi modiga och äventyrslystna tog bilen runt.

Torsdag. Jag tjuvstartar med drickandet när jag laddade upp med en öl vid netti med Robin. Han hade nyss blivit singel, vilket otvivelaktigt leder till öl-begär. Eftersom jag är en god vän och en uttalad relationsexpert gav jag honom diverse råd. Doctor Phil kan ta sig i brasan.
Efter ölen spenderades kvalitetstid med familjen framför eurovision 2010. Spännande som fan.

Några timmar för sent anländer så bilen. Hannes kör. Deng och jag dricker öl. Ann sover mest.
Vi stannar i Kalajoki för att äta smörgåsar. Deng har gjort sallad i en citymarket-påse. Delikat!
Hannes hoppar omkring och får byxorna fulla med sand.

Hannes vill stanna för pisspaus vid var och varannan rastplats. Jag beklagar mig högljutt över hans minimala blåsa. Han dricker ju för fan inte ens öl. Han försöker spela hard ball och påpekar att han minsann inte behöver pissa. Jag kontrar med att fastslå att jag inte behöver urinera innan vi är framme i Umeå - trots att jag dricker öl.

Hannes blir blek i ansiktet och förstår att han inte kan backa ur mer. Han biter ihop och trampar gasen i botten. Efter några tiotals kilometer har Hannes ansikte börjat förvridas i grimaser och antagit en lätt blåaktig färg. Vi stannar för att Deng och Anna ska få lätta på trycket. Jag frågar lite rätt roat om Hannes också skulle behöva slå en drill? "Nej för fan" blev svaret. Jag öppnar en till öl och lutar mig bakåt i stolen för att visa att jag kan hålla mig all night, baby.

När vi närmar oss Piteå och stannar för att Deng behöver drain the main vain igen så hoppar Hannes ut för att "ta lite frisk luft och sträcka på benen". Jag anar ugglor i mossen. Jag hoppar ut för att undersöka saken, och visst upptäcker jag en stor pöl bredvid bilen. Slaget är vunnet!

Vi kommer fram till umeå ca klockan 9 på morgonen. Vi hälsar på Hannes syster och hennes man och somnar helt kallt i deras soffor.

Fredag. Nu börjar jakten på en sovplats. Deng och Ann känner en som studerar i umeå, men ingen har hans nummer. Efter mycket om och men får vi till sist tag på Pullen, eller Pu som vi kallade honom. Sovplats - check. Nu behövde vi få tag på öl. Systemet it is. Deng har inget ID och får inte köpa öl. Vi skrattar. Förfest vid Pu's place. Pyramidspel. Conny, Sussu och Lill-Jocke anländer.

Vi drar vidare till en annan fest. Poliskonstaplarna Kling å Klang stoppar oss. Inget drickande på allmän plats. De häller ut vår öl. Jag slänger förbannelser och besvärjelser över dom två idioterna. Vi träffar våra blivande lagkamrater på festen. De flesta är dyngfulla. Vi är inte långt efter.

Dags för yrans höjdpunkt. Fysikgränd. En hel jävla gränd fullproppad med festglada studeranden. Jag yrar omkring full som en kastrull, träffar på Yussi och några andra finlandssvenskar. Dom bjuder på öl och sjunger snapsvisor på finska. Jag låtsas sjunga med.
Conny och Sussu tar med mej hem och kvällen slutar något abrupt med ett jävla gurglande i Pu's toalett.

Lördag. Matchdag. Vi vaknar upp en halvtimme före första matchen. Vi lastar med spriten och börjar ta oss till brännbollsplanen med en lätt fotmarsch. Första matchen var redan igång när vi anländer slitna och bakfulla till planen. Svenskarna tittar på oss med skeptiska blickar. Vad fan har de värvat för alkoholister till laget?

Hannes fångar några lyror och vi vinner första matchen rätt lätt. Både andra och tredje matchen tar vi hem utan problem. Vi upptäcker att vi spelar bättre när vi finnar är i hejarklacken. Speciellt Hannes kan inte pricka bollen "för fem öre".

Nästa match vinner vi med 1p och vid det här laget är jag ordentligt berusad av vårt slottsvin och Hannes häxdrycker.
Vi träffar på några svenskar som tydligen pratar flytande finska. Ann envisas med att prata finska med dom. Jag påpekar att om jag korsar den finska gränsen så ska jag fan i mig inte tvingas höra på finska. Världens fulaste språk. Alla kategorier.

Nästa match är mot fjolårets finalister. Där får vi pisk. Big time. Men vi är på gott humör och några ur laget tar ett dopp i dammen vid planerna. Vissa stannar i längre än andra. Naket? Javisst.

Vi sticker sedan vidare till Pu's för att dra igång förfesten på allvar. Systemet stängt. Vad i helvete ska man ta sig till nu då? Fort till Ica för att hamstra folköl."Nödraketer" kallas dom i folkmun. G, I wonder why?

Vi sörplar i oss folkölen och sköljer ner med slottsvin och häxbrygder. Fyllan uppnås. Vi drar vidare till en annan förfest. Så gott som hela laget är där. Den ene mer berusad än den andre. Dags för utgång. Jag får en first class ticket till Ume centrum. I bakluckan på en ford escort. I bakluckan luktade det omklädningsrum och gammal ost. Som tur är har jag en vinflaska med mig.

Hannes, Lill-Jocke och Ann tar en springtaxi. Efter det fortsätter de på den inslagna vägen med att planka in till en krog. Köerna är längre än Esse Å. Efter mycket köande och mindre drickande så erkänner vi oss besegrade och sticker till Max Hamburgerrestaurang. Svarttaxi hem. Skön lirare till chaufför. Utelåsta. Fan fan fan. Lill-Jocke somnar utanför bakdörren. Efter några timmars fotbollsspelande på baksidan kommer sen Pu's roomie Chrisu till undsättning.

Nästa dag för vi höra om Hannes och Pu's strapatser som inkluderar allt. Och då menar jag ALLLT. Bajsande i trappuppgångar - check. Stöld av exklusiva viner - check. Jagade av en tysk bög genom en skog - check.

Dessa bravader får jag inte skriva mer om pga risken för åtal är överliggande.

Bilder från Yran kommer upp inom en snar framtid!

I nästa blogginlägg kommer jag att ge er, kära läsare, en recension av vårt nya rosé-slottsvin.
Stay tuned.

5 kommentarer: