tisdag 1 december 2009

Juules Bravader

Juletiden närmar sig. Glöggrundan var en succé, och jag kommer att referera den också bara jag får något perspektiv på den. Efter som december är en välkänd dryckesmånad skall jag för er, kära läsare, berätta om mina 10 värsta berusningar. Känsliga läsare varnas.

10. Midsommar 2008. En 5-liters öltunna från Lidl konsumerades ruskigt snabbt. Linkken spiller upp en generös sup åt mig. Ett varmt tält är inte att rekommendera en krapuladag. Jag sover med huvudet ut från bilfönstret påväg hem. En fluga krockar i mitt öga. Krapulabetyg 8/10.
9. På nionde plats finner vi gulisintagningen 2008. Nyligen hemkommen från en spritresa till Aiya Napa, trodde jag att min lever klarade av allt. Med gott mod lastade jag in öl och sprit. Vår klass vann den ärofyllda öl-stafetten. Jag stod halvnaken på torget och dansade små grodorna. Dagen efter mådde jag apa.

8. Åttondeplatsen kniper Villaavslutningen 2007. Platsen var villan i Vexala. Kopiösa mängder konsumerades. Linkken och Ali dansade Sixten Boström-sången på klipporna. Sebbe rullade, totalt utslagen, ner för klipporna. Jag spelade ölspel med mig själv. Kvällen slutade med att jag och Linkken stod och spydde ikapp. Bakfyllan dagen efter lindrades endast med att det fanns de som mådde värre.

7. Fyllan som föranledde min senaste nykterhetsperiod. Connys pyramidöl-spel och inflyttningsfestbål. Aldrig har en människa gått så ostadigt på Vasas gator.
Krapulabetyg: 8/10
6. London Tour 2009. Fyra dagars sträcksupande kulminerade på lördagskvällen. Efter att ha konsumerat öl i mängder som skulle ha däckat en större flodhäst så är det inget under att Engelsmän tittar snett på oss Finnar.
5. Göggrundan. En närmare recension kommer i nästa blogginlägg. Jag vill ju inte förstöra spänningen på förhand. En sjujäkla fylla och en helvetisk hangover.

4. The Olliskväll that never was. Vaknade upp på morgonen och trodde att jag hade dragit en kontrollerad fylla. Får höra hur jag omåttligt berusad har gjort ollis osäkert på egen hand. Minnerluckor när dom är som bäst. Bildbevis finns. Krapula? Nejdå.
3. Ekenäs Road trip. Bravaderna har ni läst om här på bloggen.
Tidig ölförtäring på ekenäs strand ledde till grillfest, mer fest, parkbänk utanför ettan och en kraschlandning i Emmes dike. Legendary!
2. Vappen 2005. Tidigt i min karriär. Ung och pigg hade jag lyckats lägga vantarna på ett sixpack karjala.
Här skall supas till! Jag och Ali satt vid Lauri "kenneth" Åstrand och förfestade. Det bjöds på drinkar vill jag minnas.
Jag hamnade på Sebbes vessagolv. "Ja ska alder mejr drick" fångades på film. Jag cyklade hemåt.
Stannade flertalet gånger för att spy. Cykel lydde mig inte. Vaknade upp vid min säng med en stor, mysig spya bredvid.
Hangovern är den värsta i mannaminne. Ingenting hjälpte. Jag trodde att jag skulle dö. På riktigt.

1. Ayia Napa 2008. Vad ska man säga? Jag, Sunkken, Sebbe, Ali och min kusin, som jobbade där,
var ut på rövartåg.
Barerna avverkades i rask takt och till slut fann de mig vid
en pub flörtandes med en ful, gravid rysk dam.
"You're the most beautiful woman I've ever met".
Sedan en rejäl spya. Jag kraschar i Sunkkens säng efter otaliga timmar på Wc-golvet.
3-dagars sängliggande i krapulafrossa. Say no more.

Edit: Radbrytningarna suger. Deal with it.

3 kommentarer:

  1. Hahaha, du e nog one of a kind :D

    SvaraRadera
  2. Hrrm, Top 1, Linkken va ju int mee ens, jag tu seb o ali, remember?

    SvaraRadera