måndag 6 juli 2009

On the edge!

Hell to the yes! Jag har tjänat mina första pengar på min Blogg! Jag har blivit lovad ett stop på den lokala terassen nästa lördag om jag utelämnar vissa känsliga detaljer. Nu är snöbollen i rullning!

Som ni alla till er glädje har märkt så uppdateras Juules blogg med jämna mellanrum, och den riktigt klipske kan urskilja ett mönster. Uppdateringarna sker med en veckas mellanrum. Vissa förståsigpåare menar att en blogg borde uppdateras oftare. Speciellt min, eftersom jag gör fuck all på dagarna. Men i sann prison break- anda bygger jag upp spänning och förväntningar när inläggen inte kommer så ofta. Detta, kryddat med vissa cliffhangers gör att mina trogna läsare inte försvinner. Men eftersom jag är en man som förespråkar demokrati och free porn skall jag nu ge Er kära läsare en möjlighet att påverka. Vill ni att bloggen skall uppdateras oftare väljer ni "Kvantitet". Vill ni ha något att se fram emot hela veckan för att sedan hungrigt få sätta tänderna i ännu ett kvalitativt och spännande blogginlägg bör ni välja "Kvalitet".

Update: Vissa mindre begåvade hjältar har inte upptäckt min poll här till vänster. Nu vet ni var den finns. Rösta!


Nåja. Veckan som gått har präglats av grillning och alkohol. Gott så. Det har dock blivit en drastisk ökning av gurglande framför toalettstolen. Om detta beror på Snellmans grillkorvar eller alkoholen låter jag vara osagt.

Onsdag: Jag och Suna har storhandlat. Biffar, baguetter, korvar och pilsner. Sunkkens grill är varm och vädret är fucking great. Vi äter oss nästan fördärvade, biffarna är större än Obelix grillade vildsvin och baguetterna smakar som om God himself har gjort dom. Mölsä kommer förbi, och tittar med en trånande blick på våra öl-glas. Bittert att jobba.


Efter kalaset beger vi oss till uteterassen för att ta oss en till öl. Vädret är fortsättningsvis vackert och Sunkken beklagar sig över att han måste vara DJ senare på kvällen.
Som de trogna kompisar vi är, besluter vi oss för att hålla Sunkken sällskap vid Melody. Efter en hel del röjande på dancefloor och drinkar vid baren är det läggdags. Jag bestämmer mig för att köpa vårrullar. Åt en tugga. Smakade gammal råtta. Jag undrade om det är värt att truga i sig de resterande vårrullarna med risk för att få mag-cancer. Jag stoppar hastigt i mig dom. That's how I live my life. On the edge.

Fredag: Hade fotbollsmatch. Vinst 7-1. Jag knoppade in ett mycket vackert mål, men blev sedan mycket orättvist och felaktigt utvisad. "Fucking traktor". Vi firade segern med grillfest vid Sunkkens igen. Jag tog med mig en massa korvar och en whiskey-flaska. Sunkken försökte känna sig sofistikerad genom att spela schack och dricka whiskey. Det hela misslyckades när vi satt och glodde på mjuk-porr från teven bredvid. Gravt berusade begav vi oss senare till Elins place där det vankades fest. Puffen hade ett surt lådvin. Smakade grapefrukt. Urban (här tjänade jag en till öl på min blogg) berättade om sina sexuella erfarenheter åt alla som orkade/ville lyssna.
Han sluddrade. Även Sunkken var ordentligt på såsen.

Lördag: Talko klockan 9.00. Jimmy väcker mig klockan 08.45. Synnerligen berusad kravlar jag mig ner för högsängen. Snubblar på min lillebror. Han svär. Lär dom sig ingenting i skriftskolan nowdays? Vi är 5 brave ones som infinner oss för talko. Sunkken joinar oss efter en timme. Jag är mäkta imponerad. Vi plockar skräp och slänger grodor. Jag försöker dra igång allsång, men ingen nappar. Sunkken försökte, men han var troligtvis för torr i halsen.
Efter några timmars hard work blir det så dags att kila till butiken för att köpa öl. Jag passar på att handla en billig vinflaska också. Jimmy har partaj. Vi badar bastu, spelar öl-spel och guitar-hero. Allt är frid och fröjd. Plötsligt befinner jag mig på toalettgolvet. What the fuck happened? Linkken pajar mig på ryggen och försäkrar mig om att allt kommer att bli bra. Jag tvivlar. Några timmar senare ligger jag fortfarande där. En tröstande Linkken har ersatts med skadeglada banditer som fotograferar och spelar in videofilmer av mina bravader. När jag så äntligen börjar må bättre är det nån ligist, som vill se mer elände och misär, som stoppar fingrar i halsen på mig. Jag misstänker Robin. Den jäveln.
Vaknar upp i en soffa. Solen lyser på mig och jag känner mig svag. Jimmy visslar och är allmänt pigg. Livet är orättvist.


7 kommentarer:

  1. haha bra att jag inte e den enda som ha haft spyttkalas på lördag ;D

    SvaraRadera
  2. "Linkken pajar mig på ryggen"... ja undrar om "pajar" verkligen e ett svenskt ord i den mening du syftar på? Du bör nog tänka på att omformulera dig om du vill göra dig förstådd, herr Juselius!

    SvaraRadera
  3. Quality over Quantity my friends. Ingen vill ju läsa korta blogginlägg vars innehåll inte sträcker sig längre än till ett ynka grillkalas. Dessutom innebär kvantitet att vår kära vän Magic Maajussi Juselius måste mer frekvent åka ut på alkoholiserade bravader för att läsarna skall få något gott att bita sina läständer om. Följder: Vi ser mer av farbror Yrjö i inläggen och Joel utnjuter en tidig död vilket innebär ett slut för Juules blogg så tidigt som Påsk 2010. Så.. Kvalitet före kvantitet. Då var det sagt.

    SvaraRadera
  4. Nya tag till lördagen :D

    SvaraRadera
  5. int svärd jag naa !? :D

    SvaraRadera
  6. Du svärd som en borstbindar! :)

    SvaraRadera
  7. kul blögg;) Påtal om kvantitet eller kvalitet så säger jag: öl--->kvantitet, blogg--->kvalitet

    SvaraRadera